Ruitenwissercontrole

Ruitenwissercontrole

Laten uw ruitenwissers strepen na?

Veilig rijden begint met goed zicht. Daarom adviseren Autotechniek Niemeijer en Veilig Verkeer Nederland om uw ruitenwissers op tijd te vervangen. Na de zomer zijn wissers vaak uitgedroogd, waardoor ze niet goed meer werken. Een ruitenwisser heeft een hard leven. Juist onder hachelijke omstandigheden moet hij streeploos zijn werk doen. Sneeuw en ijs mogen hem niet deren, evenals hoosbuien en zomerse hitte. 

Wanneer is een ruitenwisser aan vervanging toe?

  • Als de ruitenwissers op een schone ruit strepen trekken
  • Als de ruitenwissers een waas achterlaten;
  • Als de ruitenwissers lawaai maken;
  • Als de wislip loslaat.

Wintertip: ijs is de grootste vijand van de ruitenwisser

IJs is de grootste vijand van de ruitenwisser. “IJs is harder dan het rubber van de wisser en mensen die de ruitenwissers als ijsschrapers gebruiken, zullen sneller toe zijn aan nieuwe wissers. De ijskristallen zijn zo scherp dat ze het rubber beschadigen waardoor de ruitenwissers bij regen strepen trekken, met slecht zicht tot gevolg. Gevaarlijk dus.” Het is dan ook aan te bevelen de autoruit eerst ijsvrij te maken waardoor de ruitenwisser loskomt van de ruit. Zo gaan ruitenwissers langer mee.

 

U bent van harte welkom bij Autotechniek Niemeijer in Onstwedde en omgeving Vlagtwedde voor een controle op uw ruitenwissers. 

 

Wij voorzien u van een goed advies over de staat van uw ruitenwissers. 

 

Voor meer informatie over de controle en eventueel vervanging van uw ruitenwisser(s) door Autotechniek Niemeijer in Onstwedde en omgeving van Vlagtwedde kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0599-332255 of stuur een mail naar info@autotechniekniemeijer.nl

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen