autobanden

Autobanden

Autobanden voor elk seizoen

Wanneer heeft u winterbanden in plaats van zomerbanden nodig? Of is een 4-seizoenenband (All Season band) goed genoeg voor uw auto en de manier waarop u hem gebruikt?

  • Zomerbanden: bij een temperatuur boven de 7 graden celcius rijd u het veiligst op zomerbanden.
  • Winterbanden: bij een temperatuur onder de 7 graden celcius rijd u het veiligst op winterbanden.
  • All Season banden: deze banden passen zich aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegoppervlak aan. Bij extremere weersomstandigheden (zowel zomers als winters) zijn deze banden echter niet optimaal en is het aan te raden om voor zomer- of winterbanden te kiezen.

Caravanbanden

Door het gewicht van een caravan is het aan te raden extra-load banden te monteren. Extra-load banden hebben een hoger draagvermogen. Hiermee zorgt u voor een verhoogde veiligheid.

Bandenmontage

Voor het monteren van uw autobanden kunt u terecht bij Autotechniek Niemeijer. Met ondersteuning van onze banden montage apparatuur kunnen wij uw banden correct en gebalanceerd voor u monteren.

Bandenprofiel

De profieldiepte van een band moet minimaal 1,6 mm zijn. Dit is wettelijk vastgelegd.

Wij adviseren uw autobanden eerder te laten vervangen. Voor zomerbanden is het advies om banden te vervangen bij een profiel van onder de 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij deze te vervangen bij een profiel van onder de 4 mm. Wanneer u te lang wacht zal uw remweg snel veranderen en de veiligheid gaat met grote stappen achteruit.

Juiste bandenspanning

De spanning van uw autobanden is van invloed op de remweg en de wegligging van uw auto. Wij adviseren u om dit goed in de gaten te houden en indien nodig tijdig de bandenspanning bij te vullen. Hierdoor verbruikt uw auto minder brandstof en gaan uw banden langer mee. Voor een advies over de juiste bandenspanning of het controleren van uw bandenspanning kunt u vrijblijvend bij ons langskomen.

 

Wij zijn u graag van dienst!

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen